A megszokott rendben történik a nyugdíjak postai kézbesítése

A Magyar Posta – az előre meghatározottak szerint - 2019. január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak kézbesítését országszerte.

2019. január 14.

A Magyar Posta – az előre meghatározottak szerint - 2019. január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak kézbesítését országszerte. A kézbesítés a megszokott rendben történik, 12 munkanapon keresztül, január 31-ig zajlik. Az érintettek a tavaly novemberben megkapott személyre szabott nyugdíjnaptárjukban egész évre havi bontásban látják, hogy a Posta részükre mely napon viszi a nyugdíjat.

A posta a nyugdíjakat januártól novemberig a hónap második felében 12 munkanap alatt kézbesíti. Decemberben - a karácsonyi ünnep miatt - a hó első felében zajlik a kézbesítés.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások jelentős részét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára.
2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a Posta a nyugdíjak illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére.

A folyósítást végző szervvel együttműködve a nyugdíjak postai kézbesítésére szóló megbízást a Magyar Posta a szerződésben meghatározott módon és időben teljesíti.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások