MEGKEZDTE ÚJ CSOMAGAUTOMATÁI TELEPÍTÉSÉT A POSTA

Megkezdte a tervezetten többszáz darabos csomagautomata bővítését a Magyar Posta, az első új berendezés elhelyezésére Budapesten, a II. kerületben került sor. A beruházás célja, hogy a társaság modern, minőségi logisztikai szolgáltatásokat tudjon nyújtani az ügyfeleknek és támogassa a magyarországi e-kereskedelem fejlődését. Az új automaták beüzemelése a telepítéseket követően, várhatóan ősz elején kezdődik meg.

2022. július 08.

A Magyar Posta, logisztikai infrastruktúrájának nagy volumenű fejlesztése mellett, a fogyasztókat közvetlenül érintő fixponti beruházásról döntött az év elején. A Posta 2022 nyarától kezdődően országszerte jelentősen megnöveli csomagautomatáinak számát.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán azt mondta: „Olyan modern, európai színvonalú logisztikai szolgáltatást építünk, amely teljeskörűen lefedi a lakossági és az üzleti igényeket. Ma már nem elég ezen a piacon a csomagok gyors szortírozása és kézbesítése, biztosítanunk kell a vásárlóknak az átvétel rugalmasságát Győrtől Nyíregyházáig, azaz országszerte mindenütt, ezt az elvárást teljesítik a csomagautomaták azzal, hogy 24 órában állnak rendelkezésre.”

Az első új csomagautomata telepítésére július 8-án Budapesten, a II. kerületben került sor. A következő hetekben az automaták elhelyezése a fővárosban, az agglomerációs településeken, ezt követően pedig a vidéki nagyvárosokban folytatódik. A Posta a készülékeket a lakosság számára könnyen megközelíthető helyekre telepíti, így például benzinkutak, bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi egységek közelébe. Az automaták beüzemelése ősz elejétől várható, ekkortól lesz lehetősége az ügyfeleknek igénybe venni a csomagautomata szolgáltatásokat az új készülékeken.

A Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy – az egyetemes szolgáltatás magas színvonalú ellátása mellett – a kiscsomaglogisztikai piacon is az ügyféligényeket lefedő, modern, minőségi szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

Magyar Posta Zrt.