Magyar Állampapír Plusz – Biztonságos befektetés!

Minden eddiginél egyszerűbb és kedvezőbb hozamot biztosító, könnyen elérhető új lakossági állampapírt bocsátott ki 2019. június 3. napján Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) néven az állam. Az állampapír 349 postán közvetlenül elérhető.

2019. június 14.

Az új, sávosan emelkedő kamatozású konstrukcióval a már meglévő állampapírokhoz képest magasabb kamat érhető el. Fél év után 3,5 százalék, ez emelkedik évente, az ötödik évben pedig 6 százalék a kamat mértéke.
A MÁP Plusszal a jelenleg elérhető legkedvezőbb kamathoz juthat a lakosság. A nemrég elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően, 2019. június 1. napja után a lakosság részére kibocsátott állampapírok esetében a kamat után adózni sem kell.

A Magyar Postánál – a piaci várakozásoknak megfelelően – fokozott érdeklődést tapasztaltunk az új állampapír iránt a jegyzés indulásakor. A Posta a Magyar Államkincstár ügynökeként vesz részt a forgalmazásban, jelenleg mintegy 350 nagyobb postán nagyjából 2000 munkatárs értékesíti az új terméket.

A Magyar Posta, mint az Államkincstár ügynöke díjmentes számlanyitást, vételt valamint visszaváltást biztosít az ügyfeleknek, egyszerűsített szerződéskötési folyamat és hosszú nyitvatartás mellett.

Az állampapírt értékesítő posták listája megtalálható a Postakeresőben Csekkbefizetés, pénzügyi és befektetési szolgáltatások kategóriában a „Befektetési termékek” címkére leszűrve.

Részletes díjakról a Magyar Államkincstár Üzletszabályzatából tájékozódhat.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások