Leheletfogó paravánok a postákon

Újabb, a fertőzésveszély kockázatát csökkentő intézkedést hozott a Magyar Posta. Országszerte a munkatársakat jobban védő ún. leheletfogó paravánokat telepít egyes nagyobb forgalmú postákra.

2020. április 12.

Országszerte több mint 70, nyitott pultos postára telepítenek áttetsző, műanyag, ún. leheletfogó paravánt. A szerelések egy része húsvét előtt megtörtént, az ünnep után pedig folytatódik a telepítés. A Magyar Posta számára kiemelten fontos munkatársai egészségének védelme, ezért felmérte, hogy melyek azok a nyitott pultos, nagyobb forgalmú posták, ahol - szükség van a leheletfogó paravánok elhelyezésére. Országszerte a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban és a fővárosban a gyakrabban látogatott posták nyitott pultjaira helyezik el a műanyag védőfalat.

A Magyar Posta az elmúlt hetekben több olyan intézkedést is hozott, amelyek a postai munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét szolgálják, valamint illeszkednek a veszélyhelyzeti működéshez. A vállalat a munkatársakat ellátja védőfelszereléssel (arcmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő, folyékony kesztyű), bevezette az érintésmentes kézbesítést, hatósági házi karanténnal érintett címeken a személyes kézbesítést mellőzi, a postai nyitvatartásthozzáigazította a kijárási korlátozás miattiforgalomcsökkenéshez, a postákon egyszerre annyi ügyfél lehet az ügyféltérben, ahány pult működik, és naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek.

Magyar Posta Zrt.