A kutyaharapás és a darázscsípés az egyik leggyakoribb munkahelyi baleset a PostáNÁL

Folyamatosan csökkent az elmúlt pár évben a munkahelyi balesetek száma a Magyar Postánál – közölte a társaság április 28-án a munkabalesetben megsérültek és elhunytak emléknapján. A biztonságos munkakörülmények megteremtése a munkáltató feladata, de a balesetmentes munkavégzéshez a dolgozók együttműködésére, illetve a szabályos munkavégzésre is szükség van.

2022. április 28.

Kézbesítők esetében a közlekedési baleset és a kutyaharapás, míg a logisztikai üzemben dolgozóknál a raklap, és az anyagmozgató eszközök használata jelenti a legnagyobb kockázatát annak, hogy munkahelyi baleset következhessen be.

A Magyar Posta adatai szerint 2021-ben a munkahelyi balesetek száma közel 4 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2020-ban. A tavalyi évben 579 munkahelyi baleset történt, ami a dolgozók töredékét érintette.
A postai statisztikák szerint munkahelyi baleset leggyakrabban hétfőn reggel 8 és 9 óra között történik és jellemzően az leginkább valamilyen lábsérülés. A kézbesítők körében a leggyakoribb a kutyaharapás és a darázscsípés. Tavaly az összes baleset 15 százalékát állatot okozták.

A társaság szerint a biztonsági intézkedések és szabályok bevezetése mellett a munkavállalók szabálykövetésére és együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy a munkahelyi balesetek megelőzhetők legyenek.

Magyar Posta Zrt.