Rendhagyó karácsonyi vásár a Magyar Postán

Fogyatékos emberek által készített kézműves termékek karácsonyi vásárának adott otthont a Posta a Dunavirág utcai irodaházban. A karácsonyi készülődésnél azonban sokkal többről volt szó, a szociális vállalkozások és a fogyatékos emberek foglalkoztatásának támogatásáról.

2022. december 08.

A Magyar Posta 2021-ben indította el a Tegyünk együtt! elnevezésű programját, melynek célja, hogy minél több megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztasson, támogassa őket a postai szervezetbe illeszkedés során.


DSC_0193-500x333px


A program keretében második alkalommal ünnepli a vállalat a fogyatékos emberek világnapját, amikor lehetőségük van a munkatársaknak arra, hogy találkozzanak, és ismerkedjenek fogyatékos személyekkel, hogy a hétköznapokban, a munka során már természetesen, zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni.
A vállalat több szervezetet is meghívott a karácsonyi vásárra, ahol az érintettek által elkészített szebbnél-szebb ajándéktárgyakat és egészséges finomságokat vásárolhatták meg az érdeklődők.

A megvásárolható termékek között megtalálhatók voltak a Down Alapítvány, az Esőemberekért Egyesület, a Seed Bonbon, a Fehér Bot Alapítvány, az Autistic Art és a Vakok Állami Intézete tagjainak munkái is.
A vásárlás végeztével egy forró tea kortyolgatása közben pedig megtekinthették a vásárlók a Down-szindrómával élő fiatalok alkotásaiból készült fotókiállítást. A tárlat a Posta több telephelyén is látható az elkövetkezendő hetekben.

Magyar Posta Zrt.