November elejétől már megkezdődött a karácsonyi forgalomnövekedés a Postánál

Idén már november elején megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelésekből adódó forgalomnövekedés a Magyar Postánál. A vállalat a felkészüléshez számos fejlesztést hajtott végre, hogy 21. századi módon szolgálja ki a megnövekedett ügyféligényeket.

2023. november 17.

Az ünnepi szezon idén is a Black Friday akcióval indul, ami november 24-én lesz, de sok cég már ezt megelőzően akciózik, a csomagforgalom így már november közepétől érezhetően növekedésnek indult a Magyar Postánál.

Az idén megtorpanásra, visszarendeződésre számítottak a szakértők a digitalizáció és az e-kereskedelem terén a járvány sújtotta évek után. Az online rendelési kedv csökkenése mégsem tapasztalható, jellemző viszont, hogy több, de kisebb értékű terméket vásárolunk a neten, egyre több ruhát is, ráadásul egyre gyakrabban külföldi webáruházakból.

A Magyar Posta számos fejlesztést hajtott végre az év során az ügyféligények kiszolgálására. Országszerte idén már több mint 500 csomagautomata várja az ügyfeleket, ahol a nap bármely időszakában kényelmesen, biztonságosan adhatók fel és vehetők át a csomagok, ráadásul igénybe vételükkel elkerülhető, hogy a karácsonyra szánt meglepetés ajándék idő előtt kitudódjon.

Az országos postahálózat 393 partnerpostával, melyből 333 vállalkozó és 60 önkormányzat, is bővült annak érdekében, hogy az ország bármely pontján lehessen karácsonyi ajándékcsomagot feladni vagy karácsonyi üdvözletet küldeni.

A kis és normál dobozos termékekkel foglalkozó webáruházak, de akár bankok, biztosítók és telekommunikációs vállalatok számára pedig a SMART by MPL kínál olyan robotizált raktárlogisztikai megoldást, amely lehetővé teszi, hogy akár napon belül eljusson a megrendelőhöz a Posta komplex raktárlogisztikai szolgáltatását igénybe vevő webshopokból rendelt árucikk.

A postahelyeken is felkészültek a megnövekedett év végi csúcsforgalmi időszakra, mindent megtesznek az ügyfelek gyors és minőségi kiszolgálása érdekében. A Magyar Posta november végétől az előző évivel megegyező 35 helyszínen Extra Csomagpontokat alakít ki, ahol a meglévő csomagkézbesítést ellátó munkahely mellett kifejezetten az év végi időszakra kialakított plusz, gyors csomagkézbesítést biztosító munkahely is lesz. Az Extra Csomagpontokon a teljes nyitvatartási időben a csomagküldeményért jelentkező ügyfelek elsőbbséget élveznek a kiszolgálásban.

Az előző évekhez hasonlóan célszerű az utolsó megrendeléseket legkésőbb december 15. előtt leadni annak érdekében, hogy azokat a posta az utolsó héten a webáruházaktól át tudja venni és kézbesíteni tudja. A külföldről interneten rendelni tervezett, karácsonyra szánt ajándékokat javasoljuk, hogy még előbb – már novemberben - rendeljék meg, a várható szállítási időről pedig az eladó fél honlapján mindenképp tájékozódjanak.