Januártól kismértékben változnak a Magyar Posta levélfeladásainak díjai

2023. november 24.

A Magyar Posta az elmúlt időszak változó környezete és nehéz gazdasági helyzete mellett is a már korábban megszokott, magas színvonalon látta és látja el feladatait. A Társaság célja, hogy a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően továbbra is hatékonyan, a 21. századi ügyfélelvárásoknak megfelelően végezze tevékenységét úgy, hogy az ország minden pontján a jogszabályoknak megfelelő, minőségi és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít.

2024. január elsejétől a Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben változnak.

A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriákban a díjak a következők szerint alakulnak: a belföldi elsőbbségi levél díja 30 Ft-tal, 300 Ft-ról 330 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 20 Ft-tal, 210 Ft-ról 230 Ft-ra változik. Ezzel a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni.

A többletszolgáltatások tarifái esetében a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 Ft-tal, a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 Ft-tal változik

Továbbra is kedvező díjjal lesznek elérhetők az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények: előbbi tarifája 55 Ft-tal, utóbbi díja 40 Ft-tal módosul.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből (PSZ ÁSZF) tájékozódhat.

A levélfeladási szokások tekintetében kiemelhető, hogy a Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek nagy részét, mintegy 90%-át továbbra is az üzleti partnerek adják fel. A lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, átlagosan évente mindössze 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.

Magyar Posta Zrt.