Idén is megnyílt a Mikulásgyár

A Magyar Posta 2016-ban is segít az adományokat eljuttatni a rászorulóknak.

2016. december 5.

2016. december 2-án ismét hivatalosan is megnyitotta kapuit a Mikulásgyár fő üzeme az Ötvenhatosok terén.

A Magyar Posta 2016-ban is a Mikulásgyár hivatalos logisztikai partnere, országos hálózatának 2700 postájával az adományozók rendelkezésére áll. A Mikulásgyárnak szánt zárt csomagokat ingyenesen leadhatja bárki a postákon, azt a vállalat juttatja el a Magyar Vöröskereszt raktáraiba. A csomagokra csupán a MIKULÁSGYÁR szót kell ráírni, a dobozokon nem szükséges feladót vagy címzettet feltüntetni.

mikulasgyar_hir

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Posta tavaly mintegy 14.000 doboznyi adományt szállított a Magyar Vöröskereszt raktáraiba. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze, így idén, a 12. alkalommal megrendezett jótékonysági gyűjtésen is szeretnék túlszárnyalni a tavalyi teljesítményt. Ebben nagy segítség lehet, hogy ezúttal húsz napon át várják az adományokat az adományközpontokban és a postán. Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, a tavalyi gyűjtés során százezer kilogramm adományt tudtak szétosztani, a rászoruló családokhoz általában egy 3-4 kilogrammos csomagot juttattak el. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat, ruhákat és könyveket várnak a szervezők a december 2–21-ig tartó gyűjtőidőszakban.

Az ország több pontján, így a fő üzem mellett a budapesti Lurdy házban és országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Nagykanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyíltak meg további adománypontok.

Az Ötvenhatosok terére telepített fő üzemében idén számos újdonsággal, programokkal várják az adományozókat: többek között tudományos játszóház, mentálhigiénés beszélgetés, illetve a Magyar Posta Mesepostája várja az érdeklődőket a helyszínen. Emellett az Őrangyalok Ligája nevű kezdeményezésnek köszönhetően hátrányos helyzetű, nevelőszülőknél vagy nevelőotthonokban élő gyerekek vágyait és álmait lehet teljesíteni. A program támogatására Őrangyalok Napja néven jótékonysági aukciót rendeznek, amely során december 7-ig különböző sportrelikviákra, például Erdei Zsolt profi ökölvívó edzőkesztyűjére, az FTC vízilabdázók dedikált labdájára lehet licitálni online. A szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy az Őrangyalok Ligája közreműködésével élményeket, például cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekek részére.

Forrás: MTI, Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások