Idén is lesz Mikulásgyár

15 éves idén a Mikulásgyár, amely Európa egyik legnagyobb karitatív eseménye. A szervezők és a Vöröskereszt munkatársai november 29. és december 21. között várják a Millenárison az adományokat. A csomagok elszállításáról most is a Magyar Posta gondoskodik.

2019. november 7.

Idén 15. alkalommal nyílik meg a Mikulásgyár, hogy a rászoruló gyerekeknek gyűjtsenek adományokat. A gyűjtés központi helyszíne ismét a Millenáris Park, ahol november 29-től december 21-ig várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szert, jó minőségű ruhát, játékot, könyvet.

A szervezők ezúttal is családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozni vágyókat – mondta Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója, a jótékonysági akció főbb programjait ismertetve csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Kiemelte: a Millenáris Parkban november 29-én 11 órakor nyílik a Mikulásgyár, az ünnepségen részt vesz Joulupukki, a finn Mikulás is. Az adományozókat naponta 9 és 21 óra között fogadják. A Millenáris Park mellett a Lurdy Ház és a József Attila Színház előtere is gyűjtőpont – mondta.

A Magyar Posta Zrt. évek óta stratégiai partnere a MikulásGyárnak. A Posta biztosítja az adományok elszállítását a gyűjtőpontokról a Magyar Vöröskereszt központjába, valamint vidéki szervezeteihez is, ezzel megkönnyítve a felajánlások eljuttatását a rászorulók számára. Emellett országszerte a legtöbb postán ingyen feladhatók a becsomagolt adományok, csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy „ MIKULÁSGYÁR”.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások