Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta

 

2019. december 17.

Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől.

A Magyar Posta tovább egyszerűsíti levéltermék-portfólióját, és 2020. január elsejétől az 50 gramm alatti tömegkategóriákat összevonja. A Posta a két érintett kategória súlyozott átlagárát vette figyelembe, így a 30 grammos közönséges levél ára nő, míg az 50 grammosé csökken. Az új ár belföldi 50 gramm tömeghatár alatt közönséges levelek esetében 135 forint lesz, a belföldi elsőbbségi levél díja pedig 185 forintra változik.

levél_áremelés

Emelkedik a magasabb tömegkategóriák és a többletszolgáltatások tarifája. Az ajánlott többletszolgáltatás díja 350 Ft-ról 405 Ft-ra, valamint a tértivevény többletszolgáltatás díja 240 Ft-ról 275 Ft-ra módosul.
A további díjváltozások jórészt a vállalati ügyfeleket érintik, ott az átlagos áremelkedés mértéke közelít a 15 százalékhoz.

2019. december 1-től egy új küldeményfajtát vezetett be a Magyar Posta: az azonosított közönséges küldeményt. Az azonosított levél igénybevételének előfeltétele, hogy a feladók elektronikus címadatokat küldjenek a Postának és vonalkóddal azonosítsák a levelüket. Előnye, hogy a feladó visszajelzést kap arról, ha sikertelen volt a kézbesítés.

A Magyar Posta levéltermékeinek árai európai összehasonlításban a legalacsonyabbak közé tartoznak és ez a 2020. január elsejei áremelkedéssel sem változik. Az ügyfelek nagy többsége üzleti partner, a lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony. Ezt mutatja az a szám is, mely szerint egy állampolgár évente átlagosan kevesebb, mint 2 levelet ad fel, így a lakosság számára elhanyagolható terhet jelentenek a levél feladáshoz kapcsolódó költségek.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások