Felkészült a posta a karácsonyi dömpingre

2015. december 14.

 

Az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások (CEP) piaca évente 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik. A forgalom negyede az év utolsó két hónapjára koncentrálódik.

November-december hónapban a Magyar Posta megnöveli kapacitásait és felkészül a jelentős volumenemelkedésre. A karácsonyi időszakban vannak olyan napok, amikor a felvett csomagok darabszáma meghaladja a 100.000 darabot.

A tervezett forgalom alapján lekötött logisztikai kapacitásoknak köszönhetően a küldemények feldolgozása, kézbesítése normál rendben zajlik, nincs fennakadás. A Karácsonyig hátralevő időszak zökkenőmentes szolgáltatásának biztosítása érdekében a Posta a nagyobb internetes áruházi partnereivel együttműködve egyezteti és tervezi a várható csomagforgalmat és ennek megfelelően biztosítja a megfelelő logisztikai kapacitásokat.

A kézbesítési időgaranciák biztosítása érdekében ahol szükséges, ott december 12-én és december 19-én is (szombati napok) kézbesítjük a csomagokat. Továbbá a december 23-án „szombati kézbesítés” többletszolgáltatással feladott, 1 munkanapos csomagok kézbesítését is megkísérli december 24-én a Magyar Posta a szombati kézbesítésre kijelölt településeken. ( A települések listája elérhető a posta.hu weboldalon).

A karácsonyi időszakban az egyre népszerűbb csomagátvételi pontokra és csomagautomatákra a Posta szombati napokon is kiszállítja a csomagokat, lehetővé téve azok akár hétvégén történő átvételét is. Egyes webáruházakban megrendelt termékek átvételét a Posta már a megrendelés napján biztosítja a csomagautomatákon keresztül.

2014-ben minden eddigi rekordot megdöntve 13,5 millió belföldi csomagot szállított a Posta, ami 15 százalékos növekedést jelent a 2013-as volumenhez képest. 2015-ben pedig biztosan új rekord születik, az előzetes várakozások szerint 15 millió darabos csomagvolumennel kalkulál a Magyar Posta. E mellett a nemzetközi forgalomban a Magyar Posta által kezelt csomag és árutartalmú regisztrált levél - mely ugyancsak kedvelt továbbítási forma – együttes mennyisége idén megközelíti az 5 milliót.

A csomagvolumen zömét még mindig a belföldi internetes rendelések adják, de intenzíven emelkedik a külföldi rendelések miatti küldeményforgalom is.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások