Feláras bélyeggel is segíti az ukrajnai menekültek ellátását a Posta

Minden bélyeg eladásából a felárat, azaz 100 forintot a társaság a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánl fel, hogy az ukrán menekültek ellátása miatt megnövekedett igényeket abból finanszírozhassák.

2022. március 30.

Egymásért! elnevezésű, feláras bélyeget forgalmaz március 30-tól országszerte a postákon a Magyar Posta. A belföldi, nem elsőbbségi tarifának megfelelő 145 forint névértékű bélyeget plusz 100 forint felárral vásárolhatják meg a levélfeladók. Minden bélyeg eladásából a felárat, azaz 100 forintot - a társaság a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánl fel, hogy az ukrán menekültek ellátása miatt megnövekedett igényeket abból finanszírozhassák. Így összességében többmillió forint plusz forrás állhat rendelkezésre, hogy a bajbajutott embereket segítsék.
A bélyeg értékjelzés nélküli „Belföld” felirattal készült, és 50 g tömeghatárig belföldi, nem elsőbbségi levél feladására alkalmas.
A bélyegen Szabó Zsuzsanna Flóra: Kéz a kézben c. gyermekrajzpályázat keretében készített grafikája látható. A bélyeg bal oldalán függőlegesen a „MAGYARORSZÁG” felirat, alul vízszintesen az „EGYMÁSÉRT!” felirat, valamint a bérmentesítési értékre utaló „BELFÖLD” felirat, illetve a felár összege látható.

egymásért_ukrajna_700x

A bélyegből jelenleg több mint 400 ezer darab áll rendelkezésre, és országszerte minden postán elérhető majd.
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára a Posta logisztikai kapacitásokat is felajánlott, elsősorban a raktárakban összegyűlt adományok célba juttatására. Emellett továbbra is gyűjti egész évben a postákon elhelyezett perselyekben az adományokat a szervezet számára.
A társaság döntött arról is, hogy amennyiben magánszemély ad fel Ukrajnába humanitárius segély tartalmú nemzetközi csomagküldeményt, azt ingyenesen teheti meg országszerte a nagyobb postákon.

Magyar Posta Zrt.