Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország alapító aláírói között a Magyar Posta

2016. október 20-án ünnepélyes keretek között 50 vállalat – köztük a Magyar Posta Zrt. – is alapító aláírója volt az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországnak, annak érdekében, hogy előmozdítsák a sokszínű munkahelyek kialakítását.

2016. október 26.

A vállalatok a Karta aláírásával önkéntesen vállalják, hogy tiszteletben tartják az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesznek egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében. Az ünnepélyes aláírási eseményt a Holland Nagykövetség Rezidenciáján rendezték meg. A kormány támogatását is élvező kezdeményezés magyarországi képviseletét a HBLF látja el az mtd Tanácsadói Közösséggel együttműködve.

europa_sokszinuseg_hir

Fotó: Nagy Z. László

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Célja a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában.

Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországot aláíró hazai és multinacionális vállalatok, mint például a MÁV, a Magyar Posta, a Shell Hungary, az IBM Magyarország, vagy a Magyar Telekom úgy döntöttek, hogy az értékekre, készségekre fókuszálnak tudva, hogy sokszínű munkaerő kulcsfontosságú sikertényező.

A Sokszínűségi Kartát bármilyen típusú, méretű szervezet aláírhatja, amely elhivatott a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett, és vállalja a Karta céljai eléréséhez a folyamatos fejlődést.

A sokszínűség nagyban hozzájárul a vállalkozások, vagy bármely szervezet sikeréhez, az innováció és a kreativitás növeléséhez, az új ügyfelek, üzleti és egyéb partnerek bevonásához, a változásokra való gyors reagáláshoz, illetve az Alaptörvényben és a törvényekben meghatározott diszkriminációmentesség betartásához.

Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország aláíró vállalatai:

AIG Europe Ltd. Magyarországi Fióktelepe; Aon Magyarország Kft.; Avis Budget Group BSC Kft.; BFH Európa Kft.; BP BSC Kft.; British Council; Cake Shop; Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft.; Coaching Team; Cseriti Szociális Szövetkezet; Dorsum Zrt.; DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda; Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Vezetői Tanácsadó Kft. ; Egis Gyógyszergyár Zrt.; E.ON Hungária Zrt.; Ericsson Magyarország Kft.; Erste Bank Hungary Zrt. ; evopro group; Henkel Magyarország Kft.; Hill International Kft.; HR Partner Consulting Kft.; IBM Magyarországi Kft.; iData Kft.; Jeantet d'Ornano Iroda; K&H Bank Zrt.; Krauthammer Partners Magyarország Kft.; Legrand Zrt.; Lexmark International Technology Hungária Kft.; Magyar Posta Zrt.; Magyar Telekom Nyrt.; MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság; McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.; MetLife Magyarországi Fióktelepe; MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft.; MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.; Next-Consulting Kft.; Ongropack Kft.; Pannon Kincstár Kft.; Provident Pénzügyi Zrt.; PwC Magyarország; Robert Bosch Automotive Steering Kft.; Robert Bosch Elektronika Kft.; Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.; Robert Bosch Kft.; Robert Bosch Starter Motors and Generators Kft.; Shell Hungary Zrt.; TransAtlantic Consulting Kft.; Violin Travel Kft.; Vodafone Magyarország Zrt.; Vodafone Shared Services Budapest VSSB Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások