Energiatakarékossági intézkedés a Magyar Postánál

 

2022. szeptember 30.

Európa több országában energia-veszélyhelyzet van és sorra születnek a rendkívüli intézkedések, mert a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválság alakult ki. Emiatt a magyar kormány is több rendkívüli intézkedésre kényszerült.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek – a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is – fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie.

Mindezek következtében a Magyar Posta 35 darab alacsony forgalmú, budapesti posta bezárásáról döntött. Az ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja 2022. október 7., péntek. Hangsúlyozzuk, hogy a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett, a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem legmodernebb, digitális úton is elérhetők. Mindemellett a postai szolgáltatások, a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken, a változásokat követően is magas színvonalon maradnak elérhetők budapesti ügyfeleink számára.

Magyar Posta Zrt.