ELEKTROMOS TRICIKLIT TESZTEL A MAGYAR POSTA A KÉZBESÍTÉSBEN

Új típusú jármű tesztelését kezdte meg a Magyar Posta. Az elektromos motor az idei csúcsszezonban bizonyíthat. A csomaglogisztikai piac legnehezebb napjaiban naponta 100 ezres nagyságrendben érkeznek csomagok és nemzetközi árutartalmú küldemények.

2018. december 11.

A csomaglogisztika piac legerősebb napjai zajlanak december első heteiben. A Magyar Postánál a csomagforgalom felfutása idén is hasonló tendenciát mutat, mint tavaly: már október utolsó hetében érzékelhetően megnőtt elsősorban a nemzetközi árutartalmú küldemények száma. November elején pedig már a tavaly decemberi legerősebb napokhoz hasonló küldeménymennyiség érkezett. Az igazi csúcs azonban november utolsó hetétől indult, ennek eredői a november 23-25-e között meghirdetett akciók voltak.
A belföldi online vásárlás december első két hetében a legaktívabb, előrejelzéseink szerint a december 10-én kezdődő hét lesz a szezon legerősebb hete, amikor naponta 100 ezres nagyságrendben érkeznek csomagok és árutartalmú küldemények a Magyar Posta logisztikai üzemeibe.

A Magyar Posta - tekintettel a karácsonyi megnövekedett forgalomra - felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy belföldre szánt csomagjaikat legkésőbb december 19-ig adják fel, hogy az biztonsággal megérkezzen a címzetthez. Amennyiben online vásárolnak, figyeljék a webáruházak szállítási idejét. Karácsony közeledtével a legtöbb webshop kiírja honlapján, meddig érdemes rendelni, hogy az ünnep előtt odaérjen a termék.

A Magyar Posta idén is számos intézkedéssel készült a karácsonyi csúcsforgalomra. A korábban bejelentett beruházások, fejlesztések, eszközbeszerzések mellett a Társaság idén is folytatja az elavult járművei lecserélését és a járműparkjának bővítését. Több, mint 500, a kézbesítéshez használható járművet vásárolt több milliárd forint értékben.

Az idei járműbeszerzés különlegessége, hogy egy eddig nem használt járműtípust is vásárolt a Magyar Posta, kifejezetten tesztelésre, egy háromkerekű elektromos motort. A triciklit elsősorban Budapesten a nagyszámú nemzetközi ajánlott, árutartalmú küldemény kézbesítésében használja a Posta, illetve vidéken, a levél- és csomagkézbesítés összevonhatóságát teszteli az eszközzel a szervezet. Az elektromos motor előnye, hogy nagyobb raktérrel rendelkezik, mint a kerékpárokon lévő táskák, így alkalmassá válik nagyobb méretű küldemények, így csomagok szállítására is. A jármű legfeljebb 45 km/h sebességgel tud haladni és a hatótávja nagyjából 80 km. A világon több posta is használ ilyen és hasonló közlekedési eszközöket, reagálva a küldeményösszetétel gyors változására.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások