Stratégiai együttműködés jött létre a hazai bélyeggyűjtés jövője érdekében

A Magyar Posta és a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) bejelentette a két fél közötti stratégiai együttműködési megállapodás részleteit, melynek célja a bélyeggyűjtés népszerűsítése, és a bélyegek és a filatélia segítségével a kulturális és történelmi értékek megőrzése, a magyar történelem és kultúra megismertetése a lakossággal minél szélesebb körben.

2023. december 20.

A Magyar Posta és a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) megállapodást kötött, amelynek célkitűzései közé tartozik többek között a bélyeggyűjtők számának növelése, a magyar bélyegek színvonalának, elismertségének további emelése, az ifjúság bevonása a filatélia világába. Az együttműködő felek kiemelt figyelmet fordítanak a magyar filatélia nemzeti és kulturális értékeinek megőrzésére.

Az együttműködésben a Posta részéről fontos szerepet kap a szervezett bélyeggyűjtés, valamint az ifjúsági filatélia támogatása, az ifjúsági bélyegek kiadása, míg a MABÉOSZ felvállalja az ifjúsági bélyeggyűjtők mentorálását és filatéliai rendezvények szervezését.

„A bélyeg a hagyományos és kulturális értékeink hírvivője, ezért a Magyar Posta és a MABÉOSZ közös erővel kívánja népszerűsíteni a hazai bélyeggyűjtést a fiatalok körében is, annak érdekében, hogy nemzeti értékeink, kincseink ezen a parányi felületen is eljussanak a társadalom legszélesebb rétegeihez” – mondta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés kulturális és oktatási területeket is érint: a Posta támogatja a bélyeggyűjtő rendezvényeket, versenyeket és ifjúsági programokat, a bélyegek útján széles körben bemutatva a magyar történelmet és kultúrát, a MABÉOSZ pedig a bélyegkiállításokon és filatéliai kiadványokon keresztül népszerűsíti a bélyeggyűjtést, valamint oktatási anyagokat készít a bélyeggyűjtés területén.

Magyar Posta Zrt.