Személyes bélyeggel tiszteleg a Magyar Posta Csepregi Éva életműve előtt

A Magyar Posta személyes bélyeget bocsát ki Csepregi Éva munkásságának és 2024. január 6-ai életműkoncertjének tiszteletére. A bélyegív 5000 példányban kerül forgalomba november 29-től és 1800 forintért vehetik meg az érdeklődök.

2023. november 29.

Posta_CsepregiEva-belyeg-8350-700x467px

Csepregi Éva, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja 2023-ban tartotta 70. születésnapját, melynek megünnepléseként 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Munkásságának tiszteletére a Magyar Posta tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba. A bélyegív 5000 példányban készül és 2023. november 29-től a készletek függvényében megvásárolható a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából 1800 forintos áron.

Az énekesnő szelvényes bélyegívén a tervezői cél annak a retró, életteli arculati világnak a bemutatása volt, amit mindenki Csepregi Évához és a Neoton Família nagysikerű slágereihez köt. Az újdonság Benedek Imre grafikus tervei alapján készült Tóth Ildikó arculati elemeinek és Rosta Márk fotóinak felhasználásával.

„Számomra személy szerint is külön öröm, hogy ennyi sikeres magyar emberre lehetünk büszkék, köztük a könnyűzenei élet méltán elismert alakjára, Csepregi Évára, aki már hosszú évtizedek óta a közönség nagy kedvence. A Magyar Posta a megalapítása óta a bélyegek által is aktívan törekszik a magyar kulturális értékek terjesztésére és megőrzésére” – mondta el Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta alelnöke.

Csepregi Éva mai napig töretlen karrierje 1972-ben, a Ki Mit Tud? tehetségkutató versenyen, a Kócbabák tagjaként kezdődött el. Később a Neoton Família tagjaként, illetve szólóban ismerte és szerette meg a közönség. Zenei pályafutása mellett többször vállalt színházi szerepet is, valamint az 1995-ben megalakult „Fényszóró Kulturális Alapítvány Sérült és Halmozottan Sérült Gyermekekért” elnöki feladatait is ellátja. Számos hazai és külföldi díj mellett Csepregi Éva 2023-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét is átvehette.

2024. január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában ad életműkoncertet kerek születésnapja alkalmából. Bár Csepregi Éva már többször lépett fel a Sportarénában, szólóban ez lesz az első arénás nagykoncertje. A népszerű énekesnő estjére számos sztárvendég hivatalos, köztük a Neoton Família sztárjai. Az erre az alkalomra készült hangszerelés, vizuális és dramaturgiai elemek mellett Magyarországon ezen a koncerten lesz először látható a színpadi élőkép 4K felbontásban.

Magyar Posta Zrt.