Csaknem 20 millió forintnyi adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

A tavalyi évben még többen adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így idén több mint 14 millió forintnyi adományt utalt át februárban a Magyar Posta Zrt. stratégiai partnerének, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. A társaság ezen kívül az ukrán menekültek ellátásának segítésére kibocsátott feláras bélyeg értékesítéséből is több mint 5 millió forintot gyűjtött össze a szervezet számára. A Magyar Posta Zrt. az idén már 10. éve támogatja a Segélyszervezetet, ez idő alatt közel 100 millió forintot gyűjtött össze .

2023. február 10.

Országszerte nagyjából 1000 postán gyűjtik egész évben az adományt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára. A tavalyi évben azonban az orosz-ukrán háború miatt Egymásért! elnevezéssel, feláras bélyeget is forgalomba bocsátott a társaság az ukrán menekültek ellátásának segítésére. A Posta minden bélyeg eladásából 100 forintot ajánlott fel a Segélyszervezet számára. Így összesen a feláras bélyegek értékesítéséből és a perselyekben elhelyezett adományokból idén összesen csaknem 20 millió forint adomány gyűlt össze. A Magyar Posta Zrt. az idén már 10. éve támogatja a Segélyszervezetet, ez idő alatt közel 100 millió forintot gyűjtött össze .

Az adományt dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója ünnepélyes keretek között adta át Lehel Lászlónak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának.

Nagycsaládban nőttem fel, 11 testvérem van, így magam is megtapasztaltam, milyen fontos az odafigyelés, egymás támogatása. Azt is vallom, hogy segíteni nemcsak jó, hanem bizonyos helyzetekben és pozíciókban kötelesség is"– mondta dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Magyar-Posta_MÖS_foto-500px

Az átadáson Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke hangsúlyozta: „Különösen nagy jelentőséggel bír most minden támogatás, hiszen így a többszörösére megnövekedett energiaárak és az égbeszökő élelmiszerárak ellenére is folytatni tudjuk a rászoruló családok ezreit segítő egész éves munkánkat, ott lehetünk azok mellett, akiket a gazdasági válság még kilátástalanabb helyzetbe sodor.”

A Magyar Posta Zrt. társadalmi célú támogatásainak alapelvei között szerepel a családok életminőségének javítása és a közösségek fejlesztése, a társaság ezért támogatja kiemelten a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét, hogy ezzel is segítse a hátrányos helyzetű családokért tett erőfeszítéseit.

Magyar Posta Zrt.