BŐVÍTETTE CSOMAGFELDOLGOZÁSBAN ÉRINTETT ÜZEMI TERÜLETEIT A MAGYAR POSTA

Több mint 5500 négyzetméterrel bővítette logisztikai feldolgozási területét a Magyar Posta. Az idei karácsonyi szezonban a Postánál eddig átlagosan 15 százalékkal nőtt a kézbesítendő árutartalmú küldeménymennyiség az előző évhez képest.

2019. december 3.

Folytatja a vidéki depóhálózat modernizálását a Magyar Posta. Az infrastrukturális fejlesztéssorozat részeként az eddigi hat kibővített üzem után újabb két vidéki logisztikai telephelyen üzemel nagyobb területen a csomagfeldolgozás. Nyíregyházán csaknem 2700 négyzetméterrel nőtt az üzemi terület, Füzesabonyban pedig új helyen, majdnem 2900 négyzetméterrel nagyobb területen zajlik a csomagfeldolgozás. A bővítésekre azért van szükség, mert a folyamatosan növekvő csomagmennyiség, nagyobb kapacitást, ezáltal nagyobb üzemi területet is igényel. Menyhárt Zoltán, az MPL+ logisztikai fejlesztési projekt vezetője azt mondta: „A tervezett 23 országos depóhálózat részeként bővült a nyíregyházi és a füzesabonyi üzem, ami az idei karácsonyi időszakban is segítséget jelent a hatékonyabb feldolgozásban. A cél a modern logisztikai infrastruktúra kialakítása, amely - a depóbővítéseken túl - az üzemek automatizálását, informatikai fejlesztéseket jelent.”

Idén októberben és novemberben is jelentősen bővült a küldemények száma az előző évhez képest. Várakozásaink szerint az idei karácsonyi szezonban 15 százalékkal lesz több az árutartalmú küldemények száma, mint 2018-ban. Csorba László, a Magyar Posta logisztikai igazgatója azt mondta: „Bár még a decemberi erős hetek előttünk vannak, éves szinten a várakozásunk szerint ismét kétszámjegyű lesz a csomag- és csomagjellegű küldemények mennyiségének növekedése, és idén is a nemzetközi küldemények mennyisége nőtt dinamikusabban.

gki digital_20191204

A Magyar Posta számára a GKI Digital által készített felmérés szerint évről-évre növekszik mind a külföldi, mind a belföldi internetes vásárlások mennyisége. Jelenleg mintegy 3,2 millió magyar vásárol legalább egyszer online évente. Tavaly az átlagos vásárlási érték átlépte a 11 ezer forintot. A Magyar Posta tapasztalatai szerint, kismértékben és elsősorban a nagyvárosokban élők esetében csökken a háznál kézbesítést igénylők aránya, helyette a rugalmasabb fixponti átvételt preferálják.

Számos webáruház decemberben már közzéteszi honlapján, hogy meddig garantálja a karácsony előtti kiszállítást, érdemes ennek figyelembevételével dönteni a vásárlásról. A Magyar Posta a szállítási és átfutási idők tekintetében azt javasolja, hogy amennyiben karácsonyra adnak fel csomagot szeretteiknek, azt a postákon december 19-ig tegyék meg.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások