Bélyegkülönlegességek a Magyar Postánál

A Magyar Posta évek óta bocsát ki olyan bélyegeket, amelyek különleges nyomdatechnológiával készülnek és a látvány mellett más érzékünkre is hatással lehetnek.

2018. június 19.

Idén június 8-án került forgalomba „Az év gyógynövénye a valódi levendula” bélyegblokk speciális változatai, melyhez kapcsolódó, limitált példányszámú szettben két különleges, levendula illatú változat is megtalálható. A bélyeg felülete megdörzsölés után levendula illatúvá válik.

levendula_337

Az illatos bélyeg a magyar bélyegkibocsátásban nem tekinthető újdonságnak.
2012-ben a Kalocsa bélyegszett 130 forintos bélyegképen a paprika motívumra paprika illatú szitalakk került, amelyet megdörzsölve a paprika különleges illatát lehet érezni, a szett másik speciális kiadású, 80 forintos címletén szereplő kalocsai rózsa motívum pedig valódi hímzéssel került a bélyegre.

kalocsa_v2

Nemcsak az illatos, hanem más, különleges technológiával készült bélyegek is rendszeresen megjelennek a magyar bélyegkibocsátásban. Az elmúlt évek bélyeg kibocsátásai között megtalálható többek között a Swarovski kristállyal, a hegyi kristállyal díszített, hímzett, és 3D bélyeg is. Született „hangos” bélyeg is: a bélyegív szélén elhelyezett QR-kód mobiltelefonos beolvasásakor az Operaház oldala töltődik be, és a bélyegen lévő Verdi alkotásokat lehet meghallgatni.

verdi_v2

Különlegességnek számít a magyar sakkozás történetéről kibocsátott bélyegsorozatunk, amelynek sakktáblaszerűen elhelyezkedő 64 bélyegképén mikroírással olvasható a sportág történelme. A bélyegív egyenként kb. 1600 karakter terjedelmű sakktörténeti tanulmányt tartalmazó bélyegből áll, melyek sorrendben (A8 mezőtől vízszintesen haladva a H1 mezőig) összeolvasva a legkorábbi írásbeli és régészeti emlékektől egészen napjainkig tekintik át a magyar sakkozás tárgyi emlékeit, jelentős személyiségeit, fontos eseményeit, egy évezrednyi időtartamot átölelve.

sakk_v2

A Magyar Posta az immáron több mint 150 éves bélyegkibocsátási tevékenysége során folyamatosan törekedett és a jövőben is törekszik az egyes témák hű megjelenítésén túl, speciális, innovatív nyomdai eljárások, gyártástechnológiák alkalmazására.
Az egy évben kibocsátott bélyegtematikák száma korlátos, azonban kreatív, innovatív ügyfeleink személyes bélyeg szolgáltatásunk segítségével már most is elkészíthetik saját bélyegüket, hiszen ezen szolgáltatásunk lényege, hogy az ügyfél által kért képet nyomtatjuk a bélyegek szelvényrészére.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások