Arany-emlékév - Bélyeggel emlékezik Arany Jánosra a Magyar Posta

Ünnepi bélyegkisívvel emlékezik meg Arany János születésének 200. évfordulójára a Magyar Posta Zrt.

2017. július 10.

Arany János tizenkét évig dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia titkáraként, az Akadémia levelezését is bonyolítva; ezekre a levelekre már Magyarországon gyártott bélyegek kerültek - emlékeztetett a bélyegkisív ünnepélyes kibocsátásán, hétfőn Budapesten a köztársasági elnök.

Áder János szerint Arany János valószínűleg tiltakozna, hogy bélyegen lássa viszont magát, hiszen az ő habitusától távol állt az ilyesmi, „mi viszont tartozunk neki ennyivel” - hangsúlyozta.

Az Arany János Emlékbizottság elnöki posztját is betöltő Áder János hozzátette: a Magyar Posta kiváló bélyegkisívvel ajándékozza meg nem csupán a filatelistákat, de minden, az irodalmat, a művészetet kedvelő embert.

arany_belyegkibocsatas_aktualitasok

Fotó: Bruzák Noémi

Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar nyelv egyik legnagyobb ismerőjének tartott költő képmása már többször került bélyegre.

A hétfőn megjelent kisív négy bélyege Arany János négy balladáját - A walesi bárdok, Ágnes asszony, Mátyás anyja, Bor vitéz - ábrázolja egy-egy grafikával, idézettel és az emlékév arculati elemeivel - számolt be a részletekről.

Elmondása szerint a bélyegkisívet Gilicze Gergő grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta 30 ezer példányban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások