június 9-ig lehet szavazni az 1956-os emlékbélyegre

A közönség választhatja ki a legjobbat az emlékév hivatalos honlapján.

2016. május 19.

Emlékbélyeget ad ki a Magyar Posta Zrt. az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára.

Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa csütörtökön a Terror Háza Múzeumban, a Magyar Postával közösen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az emlékbizottság minél szélesebb együttműködésre törekszik olyan szervezetekkel és intézményekkel, amelyek segíthetnek az évfordulót a lehető legméltóbb módon és a lehető legszélesebb közönséget megszólítva ünnepelni. E folyamatban fontos partner a Magyar Posta - mutatott rá.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte: április elején hirdettek pályázatot egy 1956-os emlékbélyeg tervezésére. A beérkezett pályaművek közül négyet választott ki a Magyar Posta és az Emlékbizottság, ezek közül a közönség választhatja ki a legjobbat az emlékév hivatalos honlapján ( www.magyarforradalom1956.hu) a csütörtökön kezdődő szavazáson.A legtöbb szavazatot kapó pályaművet bocsátja ki a posta bélyeg formájában ősszel, emléket állítva a forradalomnak és hőseinek. A pályaművek tervezői között vannak, akiknek a munkája még nem jelent meg bélyegen, másoknak most is van forgalomban bélyegük - mondta.

Szarka Zsolt kitért rá: a beérkezett művek elbírálásánál fontos szempont volt, hogy megjelenítsék 1956 hőseit, közvetítsék a forradalom eszméjét. A forrásanyagot a Terror Háza Múzeum biztosította a tervezőknek - tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a szavazást megnyerő alkotó 300 ezer forint díjazásban részesül, a második 200 ezer, a harmadik és a negyedik pedig 100-100 ezer forintot kap.

A Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: 1996-ban és 2006-ban is adtak ki hasonló emlékbélyeget, hiszen ezzel a lépéssel szép emléket állíthatnak a forradalom hőseinek.

Schmidt Mária úgy vélte, a Magyar Posta híres arról, hogy finom kidolgozású, látványos, művészi bélyegeket készít, és az általa kiadott emlékbélyegek sorában is sok színvonalas darab található. A kiírt pályázatra érkezett művek is fantasztikusak, nehéz lesz közülük választani - mondta.

Forrás: MTI/Magyar Posta

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások