TOVÁBBRA IS GYAKORI JELENSÉG AZ ADATHALÁSZAT ÉS INTERNETES CSALÁS

Továbbra sem csökken az internetes csalásokról érkező bejelentések száma, csak a megtévesztés tartalmában van néha változás.

2020. május 4.

Áprilisban sokan arról kaptak hamis értesítést a Magyar Posta arculati elemeit szimulálva, hogy csomagjuk érkezett és szállítási díjat követeltek tőlük. Szerencsére a magyartalan megfogalmazás a legtöbbekben gyanút ébresztett. Az elmúlt napokban ismét többen jelezték, hogy postai nyereményjátékon való részvételre kaptak kéretlen felhívást. Fontos tudni, hogy a Magyar Posta nem hirdetett mobiltelefonos nyereményakciót, és minden akciójához tartozik játékszabályzat, valamint szerepel a honlapunkon (www.posta.hu) az akciók között. Érdemes minden esetben ellenőrizni, mielőtt kattintanak.

Az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá vált, hogy a Magyar Posta nevével visszaélve félrevezető hirdetések, értesítések, vagy nyereményjátékra való felhívások érkeznek ügyfeleinkhez böngészés közben, a közösségi oldalakon vagy emailben, sms-ben.

A hamis értesítések közös jellemzője, hogy az első kattintás után személyes adatokat, esetleg jelszót és/vagy pénzt kérnek. A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Vállalatunk azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. A többi között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefonnyeremény, továbbá javasoltuk azt is, miként ellenőrizhetik a hirdetés vagy értesítés valódiságát.

Posta_infografika_jo

Az infografikát itt tudja teljes méretben megtekinteni és letölteni.

Továbbra is kérjük Önöket, ha úgy érzik, hogy a Magyar Postára hivatkozó gyanús hirdetést látott, jelezze azt ügyfélszolgálatunknak.
Legyenek körültekintőek, mielőtt kattintanak, és vigyázzanak értékeikre, adataikra!

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások