A Vöröskereszt Nemzeti Múzeummal közös gyűjtéséhez a Magyar Posta is csatlakozik

A Magyar Posta is csatlakozott a Vöröskereszt és a Nemzeti Múzeum közös kezdeményezéshez, amellyel a szervezők a rászorulókat támogatják az idei ünnepi időszakban.

2023. december 8.

A Magyar Posta is csatlakozott a Vöröskereszt és a Nemzeti Múzeum közös kezdeményezéshez, amellyel a szervezők a rászorulókat támogatják az idei ünnepi időszakban.

Az idei adventi időszakban december 8. és 21. között a Vöröskereszt és a Nemzeti Múzeum közös, „Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés” elnevezésű karitatív akciója keretében a szervezők adományokat, elsősorban tartós élelmiszereket és játékokat fogadnak a Múzeumkertben. Az összegyűlt adományok elszállításáról a Magyar Posta Zrt. gondoskodik. A társaság naponta két fuvarral biztosítja az adományok eljuttatását a Vöröskereszt központi raktárába.

A kezdeményezéshez iskolák, oktatási intézmények is csatlakozhatnak, a csatlakozó intézményekből szintén a Magyar posta szállítja el az adományokat.

„A Magyar Posta – az egyik legnagyobb hazai foglalkoztatóként – több ezer család életében van jelen. Meggyőződésünk, hogy minden apró gesztusnak nagy jelentősége van, ezért megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakozhatunk ehhez a kezdeményezéshez és segítséget nyújthatunk azoknak, akiknek erre a támogatásra leginkább szükségük van” – mondta dr. Mikecz Péter, a Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója.

A Magyar Posta 2023-ban is szerteágazó karitatív tevékenységgel támogatott számos közösséget és szervezetet. A 'Hol vagy, Kajla?' kampányban, amely lehetővé teszi az alsó tagozatos diákok számára, hogy kedvezményesen látogathassák hazánk legszebb helyeit, a Posta egész évben térítésmentesen szállítja a kezdeményezés kommunikációs anyagait és küldeményeit. Az Iskolakezdés, együtt! és a Szeretet.éhség. kampányokban szintén aktívan részt vesz a társaság, amelyben tanszerek szállításával és médiamegjelenéseken keresztül támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet. A Magyar Posta ezen felül országszerte 900 postára helyezett ki adománygyűjtő perselyeket, amellyel éves szinten mintegy 10 millió forinttal járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet munkájához.

 

Magyar Posta Zrt.