A Postánál is megkezdődött a karácsonyi szezon

Idén is megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka és ezzel együtt a csomagforgalom növekedése a Magyar Postánál. A vállalat felkészült az év végi csúcsra, a Posta idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte.

2022. november 17.

Az ünnepi szezon idén is a Black Friday időszak akcióival indul, ekkortól várható számottevő csomagszám-emelkedés, amelyre a Magyar Posta felkészült.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a műszaki fogyasztási cikkek (mobiltelefonok és szórakoztató elektronika) esetében idén némi forgalommérséklődés várható, miközben nő a kereslet az energiatakarékos termékek iránt. A játék és a könyv azonban a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is slágertermék lesz.

A csúcsszezonra készülve társaságunk a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetetten tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat, erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa. Ezen túlmenően a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, amely nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Továbbá a Posta idén bevezette az időablakos kézbesítési szolgáltatást.

A Posta országszerte már több mint 140 csomagautomatával szolgálja ki az ügyfeleket, amelyek számát folyamatosan növeli. A csomagautomatákban a nap bármely időszakában kényelmesen, biztonságosan adhatók fel és vehetők át a csomagok. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében mindemellett a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre.

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján társaságunk arra számít, hogy idén is az év utolsó hat hetében érkezhet a legtöbb csomag, a legnagyobb mennyiség pedig továbbra is a 49-50. héten várható.

Figyelembe véve azt, hogy december 24-e szombatra esik, a Magyar Posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra annak érdekében, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett arra is felhívja a társaság a lakosság figyelmét, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mert mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.

Magyar Posta Zrt.