A Magyar Posta kétcímletű, öntapadós alkalmi bélyegsor kibocsátásával köszönti a Szerencsi Csokoládégyár alapításának 100. évfordulóját

A különleges, macskanyelv alakú bélyegek az alapváltozat mellett speciális változatban, csokoládé illatú, hat bélyegképet tartalmazó kisív formátumban is megjelentek. A bélyegek, valamint a kapcsolódó boríték és bélyegző grafikája Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült. A bélyegsort és a kisívet a Codex Értékpapírnyomda Zrt. gyártotta. Az újdonság megvásárolható 2023. július 7-től a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

2023. július 13.

A Szerencsi Csokoládégyár 1923-ban, a helyi cukorgyár szomszédságában nyitotta meg kapuit. A gyár termékei a kiváló minőségüknek köszönhetően hamar népszerűek lettek. Néhány klasszikus termék a mai napig kapható, pl. a Szerencsi Retró szelet (régi nevén Melódia), a Macskanyelv, az Állat ABC és Vár csokoládék, valamint a kézzel készített konyakmeggy. 2015. októberétől a Szerencsi Csokoládé a Kiemelkedő Nemzeti Érték címet viseli és ezzel bekerült a Magyar Értéktárba.

A centenáriumot köszöntő, kétcímletű bélyegsorozat alapváltozata 36 bélyegképes ívben jelent meg. A nyomdai ív vegyesen tej- és étcsokoládé színvilágú, macskanyelv alakú, öntapadós bélyegeket tartalmaz. A bélyegsor megjelent hat bélyegképet tartalmazó kisív formátumban is, melynek különlegessége, hogy a bélyegképek felületét formalakkozás és csokoládé illatú szitalakk egészíti ki. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) és az azon lévő bélyegző lenyomaton a centenáriumi logó található.