A konstruktív tárgyalásoknak köszönhetően 45 posta nyithat újra

A Magyar Posta Zrt., az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án nyithatnak újra.

2023. január 2.

A háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt a Magyar Posta Zrt. is arra kényszerült, hogy rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezessen be. A Posta október végén arról döntött, hogy országszerte több posta működését szünetelteti.

A Társaság új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott le azon postahelyek vonatkozásában, amelyek esetében egyrészt az érintett települések vezetői a Magyar Postához fordultak, másrészt amelyek az egyetemes postai szolgáltatásra vonatkozó európai és hazai szabályozás alapján a postai alapszolgáltatás keretein túlmutatnak.

A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Mindezen körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy 45 posta január 2-án újra kinyithasson, és a már jól megszokott magas színvonalon szolgálhassa ki a lakosság igényeit. Az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni.

Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta Zrt. továbbra is mindent megtesz azért, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára is az igényekhez illeszkedő, magas színvonalú, minőségi szolgáltatást biztosítson országszerte.

Magyar Posta Zrt.