Már 18 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok

Folyamatosan növekszik a rezsiutalványok felhasználási aránya. Január 10-ig az utalványok csaknem 80 százalékát beváltották a nyugdíjasok. Az így felhasznált rezsiutalványok összértéke megközelíti a 18 milliárd forintot.

2020. január 13.

2020. január 10-ig az összesen 7 és fél millió kézbesített rezsiutalvány csaknem 80 százalékát már beváltották a postákon a nyugdíjasok. Az utalványokkal kifizetett számlák összértéke ezzel megközelítette a 18 milliárd forintot.

Január első harmadában is folyamatos volt a beváltás, hiszen még jópár százezer utalványt nem használtak fel a nyugdíjasok, a téli gáz- és áramszámla pedig minden bizonnyal magasabb értéket mutat, hiszen ilyenkor megnő a fogyasztás. A postai beváltási statisztikák szerint jellemzően minden hónapban 4-e és11-e között volt a legnagyobb arányú a beváltási arány, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik, így január folyamán már csak kisebb mértékben emelkedhet a felhasználási arány.

A szeptemberi kézbesítést követően a legmagasabb beváltási arányt októberben tapasztalt a Magyar Posta, amikor az összes kézbesített rezsiutalvány egyharmadát használták fel csekkbefizetéseknél a nyugdíjasok. Volt olyan nap, amikor csaknem 189 ezer darab rezsiutalványt váltottak be országszerte a postákon. A még fel nem használt rezsiutalványok beváltása március végéig lehetséges.

Magyar Posta Zrt.