Munkáltatók az esélyegyenlőségért

posta_eloszto_postarol
objec_97a301

2010 áprilisában megalakult Magyarország első önszabályozó, munkáltatókat tömörítő, az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozó szakmai és érdekvédelmi szervezete, a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület (MEF).

Az alapítók között több, egyenként is sok ezer embert foglalkoztató magyar és multinacionális társaság van, amelyek összefogásukkal példát kívánnak mutatni. Az alapító tagok valamennyien törekszenek az esélyegyenlőséget biztosító foglalkoztatási gyakorlat megvalósítására és elkötelezettek a továbbfejlődés, jobbítás iránt.

A munkáltatók ebben a formában együtt lépnek fel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok társadalmi esélyegyenlőségének és integrációjának elősegítéséért és támogatásáért, a munkahelyi sokszínűség, esélyegyenlőség értékeinek népszerűsítéséért. Az egyesület információs szolgáltatásokkal segíti munkájukat és teret ad arra, hogy megosszák egymással tapasztalataikat.

A MEF tagjai, akik összefogásukkal példát kívánnak mutatni: Auchan, Budapest Bank, Budapest Esély Nonprofit Kft., Chinoin, IBM, Job Kft., Jól-Lét Alapítvány, Magyar Posta, Magyar Telekom, Manpower, MOL, Motiváció Alapítvány, Salva Vita Alapítvány, Tesco.

A MEF fontosnak tartja a kapcsolatrendszer kiépítését kormányzati és jogalkotó szervekkel, szakmai szervezetekkel, nemzetközi szervezetekkel, valamint a tudás-transzfer biztosítását Magyarország, az uniós és más nemzetközi legjobb esélyegyenlőségi gyakorlatok között. Az Egyesület részt kíván venni a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását érintő tudományos tevékenységekben, kutatásokban, felmérésekben, továbbá publikációk, szakmai anyagok készítésében a szakemberek, a döntéshozók és a társadalom informálása céljából.

Várják mindazon munkáltatók csatlakozását az Egyesülethez, akik azonosulnak céljaikkal, és tenni kívánnak az esélyegyenlőség előmozdításáért!

További információ:

Harangi Rita
egyesületi titkár
tel.: 06-20-399 8131
e-mail: meftitkar@gmail.com