Fix_betet

Posta FIX BETÉT

Bankbetét betétkönyv és bankszámla nélkül – a postán ilyen is van

  • A Posta Fix Betét 6 és 9 hónapos lekötött betét, amely a  kijelölt postákon vehető igénybe.
  • A betét megújuló, tehát minden 6. és 9. hónap végén automatikusan újraindul, és az akkor hatályos Hirdetmény szerint, az addig elért kamatokkal megnövelt tőkeösszeggel kamatozik tovább.
  • A leköthető összeg betétenként minimum 100.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft.
  • Bármely magyar állampolgárságú, nagykorú, cselekvőképes, természetes személy válthat Posta Fix Betétet, aki Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel, valamint belföldi vezetékes vagy mobiltelefonszámmal rendelkezik.

2018. április 16. napjától a FIX Betét neve: Posta Fix Betét. A FIX Betét elnevezése a termék feltételeit, kondícióit nem érinti, a megkötött FIX Betét szerződések érvényesek és hatályosak. A fenti időponttól – bármely FIX Betéttel összefüggő dokumentumban, kommunikációban – a Posta Fix Betét alatt értendő az ezen időpontot megelőzően használt FIX Betét kifejezés is.

A Posta Fix Betét a Takarékbank Zrt. terméke. A Magyar Posta Zrt. a Takarékbank Zrt. közvetítője, többes kiemelt közvetítői engedélyének száma: EN-I-871/2010.

A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását és a további feltételeket a www.takarekbank.hu és a www. posta.hu honlapon elérhető – a Magyar Posta Zrt. hálózatában értékesített lakossági betétekre vonatkozó – Hirdetmény, illetve a betétszerződés tartalmazza, vagy tájékoztatásért forduljon a postai munkatársakhoz.

Jelölhető-e kedvezményezett a Posta Fix Betéthez?

Igen, a Posta Fix Betéthez legfeljebb két Haláleseti Kedvezményezett jelölhető.A Kedvezményezett magyarországi, állandó lakcímmel rendelkező, magyar állampolgár lehet, aki rendelkezik érvényes, személyazonosításra alkalmas, magyar hatóság által kiállított igazolvánnyal. Amennyiben a Kedvezményezett kiskorú, úgy Törvényes Képviselője nevét, érvényes magyarországi levelezési címét és telefonszámát is kötelező megadni.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

oba_takarek_logo

A Takarékbank bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.