A devizahiteles levelek csaknem 45 százalékát adták fel eddig a pénzintézetek

2015. április 24.

 

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek. A Magyar Postának csaknem 2 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostaiküldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 870 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség csaknem 45 százaléka.

Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. Apénzintézetek jelenlegi, a korábbi volumenhez képest módosított, előrejelzése szerint csaknem 2 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a Magyar Postának a normál forgalmon felül. Eddig 870 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség csaknem 45 százaléka.Az április 30-án feladott küldemények kézbesítésére – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-től kerül sor.

A pénzintézetek folyamatosan átütemezett feladásai miatt egyre szűkebb idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésére. Ez komoly terhet ró a postai hálózatra. Annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket és ne alakuljon ki jelentős torlódássem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, a Magyar Posta a küldemény feldolgozás, a kézbesítés, és a postai átvétel területén is megerősített kapacitással dolgozik.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások