MAP-plusz-3840x800px

magyar állampapír plusz– Biztonságos befektetés

Minden eddiginél egyszerűbb, kedvezőbb hozamot biztosító és könnyebben elérhető új lakossági állampapírt bocsátottak ki 2019. június 3-án Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) néven, amely 349 postán is elérhető.

Az új, sávosan emelkedő kamatozású konstrukcióval a már meglévő állampapírokhoz képest magasabb kamat érhető el, amely

  • fél év után évi 3,5 százalék,
  • az első év végén 4 százalék,
  • majd ezt követően évente további fél-fél százalékpontos emelkedéssel,
  • az ötödik évben 6 százalék.

A Magyar Állampapír Plusz hetente kibocsátott fix, sávos kamatozású, öt éves futamidejű állampapír, melynek megvásárlására jegyzés útján van lehetőség. Az állampapír az első évben félévente, míg azt követően évente fizet kamatot a futamidő végéig. Az esedékes összeg kifizetése azonos sorozatszámú állampapírban kerül jóváírásra. A Magyar Állampapír Plusz a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) devizabelföldinek minősülő természetes személyek, szerezhetik meg.

A MÁP Plusszal kedvező kamathoz juthat a lakosság. A nemrég elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően, 2019. június 1. napja után a lakosság részére kibocsátott állampapírok esetében a kamat után adózni sem kell.

Az állampapírt értékesítő posták listája megtalálható a Postakeresőben Csekkbefizetés, pénzügyi és befektetési szolgáltatások kategóriában a „Befektetési termékek” címkére leszűrve.

Részletes díjakról a Magyar Államkincstár Üzletszabályzatából tájékozódhat.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

  • WebKincstár szolgáltatáson keresztül otthonról, kényelmesen intézheti megtakarításaival kapcsolatos ügyeit.
  • WebKincstár belépés