Szerelem bélyegem, Színház bélyegem

Megjelenési időpont: 2011. április 26.

Értékjelzés nélküli – promóciós és személyes bélyeg – változatban kerültek utánnyomásra és jelentek meg 2011. április 26-án, a 2005-ben kibocsátott Színházi bélyegem illetve a 2006-ban kibocsátott Szerelem bélyegem elnevezésű bélyegívek.

Az ügyféligényekhez igazodva az utánnyomás különlegessége, hogy értékjelzésként a „BELFÖLD” felirat szolgál, vagyis a bélyeg alkalmas szabványméretű levél belföldi továbbítására.

Színházi bélyegem
A 20 darab szelvényes bélyeget tartalmazó ív Berky Péter grafikusművész terve alapján készült. A bélyegképen a közönség tapsát fogadó színész árnyképe látható.

Szerelem bélyegem
A 20 darab szelvényes bélyeget tartalmazó ív Baticz Barnabás grafikus-művész terve alapján készült. Az elsősorban eljegyzéshez, esküvőhöz vagy házassági évfordulóhoz ajánlott bélyegeken romantikus hangvételű grafikai kompozícióban a karikagyűrű és a rózsa motívumok váltakoznak, pillangó motívummal kiegészülve.

A bélyegívek a Pénzjegynyomdában, ofszet nyomtatással készültek.

A bélyegek perforálási mérete: 36,25 x 25,2 mm, a hozzátartozó szelvényé 18 x 25,2 mm. Az ív vágási mérete: 297 x 210 mm.

A szelvény önállóan bérmentesítésre nem használható!

Kapcsolódó oldalak