Ifjúságért 2011: Budapest Városligeti Park

Megjelenési időpont: 2011. április 8.

A Magyar Posta Zrt. az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatásának céljával bocsátja ki évről-évre az Ifjúságért elnevezésű feláras alkalmi bélyegeit.

2011-ben a Budapesti Városligeti Park látványosságai adják a bélyeg témáját.

A Budapesti Városligeti Park a főváros XIV. kerü-letében található és a millenniumi ünnepségek alkalmára épült. Ekkor szabályozták a Városligeti tavat, feltöltötték a Páva-sziget két csatornáját és a tóba vezették a Rákos-patakot. Kialakították a városligeti körutat, megépült a Vajdahunyad vára és a Hősök tere. Bár az 1896-os budapesti világkiállítás idején építették, számos olyan szórakoztató és kulturális létesítménnyel lett gazdagabb, melyek mind a mai napig használatban vannak. A Hősök tere mögött található a Műjégpálya és Csónakázó-tó, illetve a Vajdahunyad vára, amely a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak is otthont ad. A tó mellett kanyarog az Állatkerti körút, ahol a Fővárosi Állat- és Növénykert várja a flóra és fauna szerelmeseit. Itt találjuk a főváros legmélyebbről feltörő és legmelegebb forrásvízzel ellátott fürdőjét, a Széchenyi Fürdőt. Vele átellenben magasodik a Fővárosi Nagycirkusz köríves épülete, melyben először 1891-ben tartottak előadásokat. A cirkusz mellett van a Vidámpark, amely jelenlegi formájában 1950-től működik, de története az 1800-as évek elejére nyúlik vissza. (Forrás: budapest.com * hu.wikipedia.org)
A kisív bélyegképein a Budapesti Városligeti Park közismert nevezetességei közül – a bélyegképek sorrendjében – a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Vidámpark, a Vajdahunyad vára valamint a Műjégpálya és Csónakázó-tó jellegzetes grafikai kompozícióba fogalmazott képe jelenik meg. A kisív második és negyedik címlete felárat tartalmaz. A felárból befolyó összeget a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A felár összege bérmentesítésre nem használható! A kisívhez tartozó alkalmi borítékon a Széchenyi Fürdő épületének sziluettje tűnik elő, az alkalmi bélyegző grafikáját léggömbök stilizált képe díszíti.

SO
Megrendelési kód: 2011070040011 (bélyegkisív)  2011070060012 (FDC)
Megjelenési időpont: 2011. április 8.
Össznévérték: 640+100 Ft
Kibocsátási példányszám: 80.000 db
A bélyegképek perforálási mérete: 30 x 45 mm
A kisív vágási mérete: 140 x 70 mm
Nyomdai eljárás: 4 szín ofszet
Gyártó nyomda: Pénzjegynyomda
Tervezőművész: Elekes Attila

Kapcsolódó oldalak