Új vezérigazgató a Magyar Posta élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Schamschula Györgyöt nevezte ki a Magyar Posta Zrt. élére. Illés Zoltán, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől.

2018. augusztus 15.

Schamschula György elismert pénzügyi szakember, több mint 20 éves hazai és nemzetközi vállalati pénzügyi-, hitelintézeti és vállalati menedzsment tapasztalatokkal. Pályafutását brókerként kezdte, majd 2005-től 2012-ig az Egyesült Államokban, Kaliforniában dolgozott pénzügyi menedzsment területen. 2005 és 2007 között a Landmark Group pénzügyi vezetője volt, majd 2008-tól 2012-ig a Deloitte nemzetközi tanácsadó cégnél látott el pénzügyi projektmenedzsment feladatokat. 2012-től 2017-ig az EXIM Bankban irányította a tőkefinanszírozási program kialakítását, valamint különböző nemzetközi alapok szakmai felügyeletét látta el. 2017 szeptemberétől a Magyar Posta Zrt. élére történő kinevezéségig a Takarék Lízing vezérigazgatója volt.

Illés Zoltán 2016 augusztusától vezette két éven át a Magyar Postát. Irányítása alatt stabilizálódott a Magyar Posta működése, megindult a levélküldemények kézbesítésének modernizációja és új alapokra helyezték a vállalat csomaglogisztikai tevékenységét. A távozó elnök-vezérigazgató kiemelten fontosnak tartotta a digitális termékkör fejlesztését, különös tekintettel a levelek digitális kézbesítését lehetővé tévő ePostaboxra, amely az ügyfeleknek – kérésükre – digitálisan kézbesíti akár az ajánlott, a tértivevényes és a hivatalos leveleket.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások