Magyar Posta 2016. évi mérleg: növekedés az összes üzletágban

A Magyar Posta Zrt. 2016-ban a tervezettnek megfelelő, 3,8 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.

2017. május 31.

  • A Magyar Posta Zrt. 2016-ban a tervezettnek megfelelő, 3,8 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.
  • Új partneri együttműködések, fejlesztések, beruházások sora is hozzájárult ahhoz, hogy a társaság egy nehéz, mégis sikeres évet tudjon maga mögött: bevezette többek között a postai ügyintézés felgyorsítására szolgáló online időpontfoglalás lehetőségét, illetve a kiskereskedelmi láncokban működő csekkbefizető automatákat.
  • A 2016-os évben a munkaerőpiac változásai komoly kihívást jelentettek a logisztikai piac szereplőinek, ugyanakkor a Magyar Posta munkatársai lojalitásának és kitartó munkájának köszönhetően stabilizálta a helyzetet.

levélforgalom

envelope_s

2016-ban 625 millió belföldi levelet kézbesített a Posta, amely nagyságrendileg közel
1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

 

 

CSOMAGFORGALOM

box_s

A Magyar Posta Logisztika (MPL) 35 százalékos piaci részesedéssel a belföldi csomag-, futár- és expresszpiac (CEP) piacvezető szolgáltatója. 2016-ban 17,6 millió csomagot szállított, ami 12 százalékkal, illetve 1,9 millió darabbal több, mint a már 2015-ben is rekordnak számító volumen.

 

CSEKKVOLUMEN

csekk_ikon_s

Tavaly közel 210 millió darab csekket fizettek be az ügyfelek, 2 207 milliárd forint értékben, így bár a csekkbefizetések száma csökkent, értékük közel 1 százalékos növekedést mutat.

PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK

economy_s

A folyószámla mellett a befektetések is egyre népszerűbbek a Magyar Postánál, hiszen a Társaság 2016-ban közel 20 százalékkal több, mintegy 700 milliárd forintos megtakarítási állományt kezelt, értékpapírszámlával 2016 végén 54 ezer ügyfél rendelkezett. A Magyar Posta Zrt. ügyfelei tavaly csaknem 232 ezer biztosítási szerződést kötöttek.

BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK

mortgage_s

A Magyar Posta Zrt. a tavalyi év során, 20 százalékkal növelve a 2015-ös beruházásait
12 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, amely döntő része a járműpark és az informatikai eszközök megújítását célzó beszerzések voltak.

 

 

A Magyar Posta érdekeltségébe tartozó vállalat-portfólió is eredményesen teljesített 2016-ban, a számlázási, biztosítási, oktatási és értéklogisztikai területen jó eredményeket elérve.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások