Logisztikai telephelybővítéseket hajtott végre a Magyar Posta

Több mint 21.000 négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta idén év végére. A Vállalat ezen intézkedése az idei karácsonyi csúcsforgalmat is segíti. A csomagmennyiség már októberben meghaladta a tavaly karácsonyi napok átlagát.

2017. november 9.

Az elmúlt években folyamatosan növekvő e-kereskedelem egyre inkább szükségessé tette a Magyar Posta csomagfeldolgozási hálózatának kapacitásbővítését. A Magyar Posta idén ősszel egy új budapesti, több mint 7.000 négyzetméteres logisztikai ingatlant vett használatba, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. Az OLK és a IX. kerületi Fehérakác utcai új telephely dolgozói 2017. október közepétől a központi csomagfeldolgozási feladatokat már megosztva végzik. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény napi szinten mintegy 40%-kal növelhető, azaz jelentősen nő a feldolgozott csomagok mennyisége.

A fővárosi logisztikai kapacitásbővítéssel egyidőben vidéken is bővíti csomaglogisztikai hálózatát a Magyar Posta: több városban (Nyíregyháza, Békéscsaba, Hatvan, Győr) nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek, és a következő napokban újabb, hasonló költözések várhatóak további 3 üzem esetében (Kecskemét, Debrecen, Székesfehérvár). A telephelybővítés mértéke városonként eltérő, összességében több mint 14.000 négyzetméterrel nagyobb területen zajlik majd ezekben a depókban a helyi csomagfeldolgozás. A változások a munkavállalók számára is előnyösek: korszerűbb technológiai és jobb munkakörülmények között láthatják el munkájukat.

A bővítések már az idén támogatják a hatékonyabb és gyorsabb csomagfeldolgozást. Erre szükség is van, a Magyar Posta ugyanis azt tapasztalta, hogy idén már októberben megnőtt a belföldön feladott, vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége. Október második felében a Budapesten kézbesítendő csomagok száma több napon is meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom átlagát. És nemcsak a belföldi csomagok száma nőtt meg októberben, hanem a külföldről érkező árutartalmú küldemények mennyisége is. A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget.

A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körüli lesz.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások