JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOZÁSOK MIATT A LÉGI KÖZLEKEDÉSBEN TOVÁBBRA IS ELŐFORDULHATNAK KORLÁTOZÁSOK, MELYEK A POSTAI KÜLDEMÉNYEK GYORS ELJUTTATÁSÁT AKADÁLYOZHATJÁK

 

2022. január 19.

A járvány időszakában egyes országokban a postai szolgáltatások olyan korlátozásokkal működnek, mint például a csökkentett munkaidő a postákon, illetve az emberek közötti érintkezés minimalizálása kézbesítéskor. Azokat a küldeményeket, amelyeknél a címzett aláírása átvételkor szükséges, most aláírás nélkül kézbesítik.

A meghozott intézkedések hatással vannak minden típusú szolgáltatás (Nemzetközi EMS, MPL ES csomag, Európa+ csomag, Nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi postacsomag, nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi levél) feldolgozására és kézbesítésére, valamint befolyásolják a szolgáltatás minőségét.

Emiatt továbbra is előfordulhatnak vis maior helyzetek az átfutási időket illetően. Az elérhető országok körében a Magyar Posta továbbra sem tudja garantálni a kézbesítési határidők betartását, illetve a Nemzetközi EMS gyorspostára vonatkozó időgaranciát.

Magyar Posta Zrt.