28 szervezet - köztük a Magyar Posta Zrt. harmadik alkalommal - kapta meg a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést

2016. december 3-án, a Nemzeti Színházban rendezett díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarországon, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen osztotta ki a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést.

2016. december 8.

fbmlogo

Idén huszonnyolc cég vehette át az elismerést. Kilenc szervezet először pályázott a díjra, tizenkilenc pedig megújította két évvel korábban elnyert pályázatát. A Magyar Posta Zrt. immár harmadszor pályázott és nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést.

Az idei évben először a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezett gálaesten öt Munkáltató - köztük Társaságunk, a toborzás, kiválasztás terén végzett kiemelkedő teljesítményéért - különdíjban is részesült.

A díjat a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy támogassa az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók kapcsolatfelvételét. Az elismerés egyre inkább védjeggyé válik, köszönhetően a pályázati rendszer szigorú előírásainak és a minőségbiztosítási eljárásnak. A logót használó szervezet azt üzeni magáról, hogy örömmel fogadja a megváltozott munkaképességű álláskeresőket, és felkészült a fogadásukra.

A Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatát elnyerő munkáltatóknak az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepciónak kell megfelelniük.

fbm_aktualis

A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A pályázóknak be kell mutatniuk, milyen rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó, és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket terveznek a fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése érdekében. A rövid- és középtávú fejlesztések megvalósulását szakértők ellenőrzik.

A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően két évig használhatja a Fogyatékosság-barát Munkahely logót.

 

Forrás:
- http://www.hrportal.hu/c/dijaztak-a-fogyatekossag-barat-munkahelyeket-20161205.html
- www.fbm.hu

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások