35_2016_fej.jpg

Országok, városok

Országok, városok elnevezéssel bocsátja forgalomba a Magyar Posta legújabb bélyegkisívét. Az egyedi ábrázolásmóddal készített bélyegen az Európai Unió tagországainak látványosságai, jellegzetességei jelennek meg. A kavalkád hangulatú grafikai kompozícióban a valóság keveredik a fikcióval, Vidák Zsolt tervezőművészre jellemző kivitelezésben, montázsszerű megjelenítéssel. Az újdonságot 95.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta. November 8-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

35_2016_bg_s.jpg Izgalmas felfedezőtúra, karosszékes körutazás vár mindazokra, akik az Országok, városok bélyegkisívet tüzetesen, bélyegnagyítóval vizsgálják át. A teljesség és a sorrendiség megtartásának igénye nélkül a következő országok, városok és látványosságok fedezhetők fel a kompozícióban: Nagy Britanniából a kikötők világa, a London Eye és a Big Ben; Párizsból a Diadalív és az Eiffel-torony; Luxemburgból az Arany hölgy; Brüsszelből az Atomium; Lisszabonból a vízvezeték (Aqueduto das Águas Livres) és a világhírű villamos; a barcelonai Szent Család-templom és a madridi Metropolis; Dániából a Kis hableány szobra; Hollandiából a szélmalmok és a tulipánok; Németországból a Brandenburgi kapu és a Berlini tévétorony; a prágai Régi városháza; a Pozsonyi vár; a ljubljanai obeliszk a három folyóhoz; a bécsi Szent István-székesegyház; a zágrábi Kőkapu; Budapestről a Szabadság-szobor, a Keleti pályaudvar, a Széchenyi lánchíd, a Duna és a Duna-part; Svédországból a Vasa hajó; Olaszországból a pisai ferde torony és a római Colosseum; a máltai világítótornyok; a rigai Városház tér; a helsinki Finn Nemzeti Múzeum; Romániából a bukaresti AFI Palace Cotroceni bevásárló- és szórakoztató központ modern épülete és a Bucur-templom; a varsói Kultúra és Tudomány Palotája; a tallinni Hosszú Hermann Torony; a vilniusi Gediminas-torony; a szófiai Alekszandr Nyevszkij-székesegyház; az athéni Akropolisz és a ciprusi szállodasor és tengerpart.
Mindezeken túl az egyes országokra jellemző építészeti és design elemek, sztereotípiák, és fantáziavilág teszi színesebbé, izgalmasabbá a grafikai alkotást.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2016290040011 (kisív)
  2016290060012 (FDC)
 • Megjelenés: 2016. november 8.
 • Névérték: 600 Ft
  Belföldi elsőbbségi levél 500 g-ig
 • Nyomdai eljárás: ofszet
 • Példányszám: 95.000 db
 • Perforálási méret: 67,6 x 45,4 mm
 • Kisív vágási mérete: 135 x 83 mm
 • Papírfajta: enyvezett bélyegpapír
 • Gyártó: ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
 • Tervezőművész: Vidák Zsolt

Linkek