Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok nagy részét a nyugdíjasoknak

A Magyar Posta húsvétig kézbesítette az Erzsébet-utalványok nagy részét a jogosultaknak

2018. március 31.

A Magyar Posta húsvétig kézbesítette az Erzsébet-utalványok nagy részét a jogosultaknak. A küldemények több mint kilencven százalékát már átvették, aki viszont még nem kapta meg, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy 10-ből 8 jogosult személyesen veszi át az utalványokat. Akiket nem talál otthon a postás, azokat értesítő várja, hogy hol és mikor kapják kézhez a küldeményt.

A kormány döntése szerint minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra illetve a vonatkozó kormányrendeletben felsorolt ellátásra jogosult 10.000 forint értékű Erzsébet-utalványban részesül, amelyet 4 darab 2.000 Ft-os és 2 darab 1.000 Ft-os címletben kapnak meg a címzettek. A borítékban található utalványszelvényeket középen, a perforáció mentén (a középen található ollójelzésnél) lehet szétválasztani. Az utalványok 2019. december 31-ig válthatók be.

Az Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékot a nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át (illetve helyettük meghatalmazottjuk, vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti a címhelyen). Amennyiben a címzett, illetve az előbb felsorolt személyek nem tartózkodnak otthon, a postás értesítőt hagy hátra a küldemény érkezéséről, melyen megtalálható, hogy mely postán és mikortól kapható kézhez. Az Erzsébet-utalványok így 10 munkanapig az értesítőn megjelölt postán átvehetők. A kézbesítetlen küldeményeket a Magyar Posta visszaküldi a Magyar Államkincstárnak.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások