Bélyeggel és adventi bélyegzéssel köszönti a karácsonyt a Magyar Posta

A Magyar Posta hagyományai szerint forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a karácsonyt. Idén a vállalat az ünnepi jókívánságok postára adásához egy Belföld értékjelzésű öntapadós bélyeget bocsátott forgalomba 115 Ft névértékben.

2016. december 2.

karacsonyibelyeg_hir

A Magyar Posta hagyományai szerint forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a karácsonyt. Idén a vállalat az ünnepi jókívánságok postára adásához egy Belföld értékjelzésű öntapadós bélyeget bocsátott forgalomba 115 Ft névértékben. A bélyegképen téli hangulatot idéző grafikai kompozíció látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. A bélyegkép érdekessége a biztonsági elemként szolgáló mikroírás: a korcsolya nyomvonalába rejtve ugyanis karácsonyi üdvözlet olvasható négy nyelven („BOLDOG KARÁCSONYT! – MERRY CHRISTMAS – FROHE WEIHNACHTEN! – JOYEUX NOЁL !”).

A bélyegek 50 bélyegképet tartalmazó ívben, és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes speciális kisívben készültek. Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen elhelyezett képi elemek, a különlegesen illusztrált vonalkód és az ünnepi feliratok teszik még érdekesebbé, amelyek egy része a kisívhez kapcsolódó ívszélen is megtalálható. (A bélyeg természetesen darabonként is megvásárolható.)

Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta.

Bélyeganimáció ide kattintva érhető el.

Advent idején a Magyar Posta ismét lehetőséget biztosít ügyfeleinek arra, hogy karácsonyi bélyegzéssel ellátott üdvözletet küldjenek szeretteiknek. A szolgáltatás bármely postán igényelhető, december 26-ig.

karacsonyi_belyegzok_hir
Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások