Horváth Gergely Domonkos

Rövid életrajz

Horváth Gergely Domonkos

Horváth Gergely Domonkos első diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán szerezte, majd munka mellett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Mérnök-Közgazdász szakára járt. A Pittsburgh-i Egyetemen Katz Graduate School of Business MBA diplomát szerzett. 1991 óta felsővezetői állásokat töltött be: többek között az OTP private banking ügyvezető igazgatója, a Merkantil Bank, és a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) majd a Betonút vezérigazgatója volt. Merkantilos időszakából többek között az első hazai szintetikus kamatswap megalkotása, a KELER-es években az amerikai eAI Journal “Év rendszerintegrációs megoldása” díja köthető nevéhez. Pályája során számos hazai és nemzetközi testület tagja: a CEECSDA alapító főtitkára, az AFM elnöke, az ECSDA és az EACH Management Committee tagja, itthon az AMCHAM SME Bizottságának Elnöke és a Magyar Kosárlabda Szövetség Elnökségének tagja.