Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

A Magyar Posta tizedik alkalommal bocsátott ki bélyegkisívet a kínai újévhez kapcsolódóan a kínai horoszkóp motívumaival, mely ezúttal a soron következő, 2023. január 22. és 2024. február 9. közötti időszakot, a Víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönti.

2023. január 16.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a budapesti Bélyegmúzeumban tartott hétfői eseményen kiemelte: Magyarország és Kína példamutató módon mindig is a tisztelet hangján szólt egymáshoz.

"2010-hez képest mára másfélszer annyi, közel 18 ezer kínai állampolgár él békében Magyarországon, amit egyértelműen a bizalom megerősödésének tulajdonítunk" - tette hozzá a miniszter. "A magyar kormány rendkívül fontosnak tartja, hogy a már eddig is kiváló kapcsolataink tovább erősödjenek, tovább mélyüljenek. Nyitottak vagyunk a további együttműködésre" - fogalmazott Nagy Márton.

"Az elmúlt évek együttműködése sem maradt sikerek nélkül, így jogosan lehetünk bizakodóak. Büszkék lehetünk az olyan nagy volumenű és meghatározó beruházásokra, mint a Budapest-Belgrád vasútvonal, vagy éppen a CATL fejlesztése" - mondta a miniszter, aki hozzátette: Kína Magyarország 7. legnagyobb kereskedelmi partnere, miközben a Távol-Kelet országai közül a legnagyobb.

KOV_7387-700px

Kína hazánk 10. legnagyobb tőkebefektetője, a több mint 300 kínai vállalat pedig mintegy 14 ezer főt foglalkoztat, miközben a jövőbeli projektek megvalósulása több ezer új munkahely létrehozását vetíti előre - mutatott rá Nagy Márton.

Jang Csao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője kiemelte: tízéves hagyomány a kínai újév alkalmából kibocsátott bélyeg, amely a két nép közötti régi barátságról tesz tanúbizonyságot.

Balczó Barnabás, Magyar Posta elnök-vezérigazgatója úgy vélte, hogy magyar-kínai kulturális kapcsolatok erősítése céljából, a Nyúl Éve alkalmából hétfőn kiadott bélyegek a bélyeggyűjtők gyűjteményében komoly értéket fognak képviselni.

A bélyegkisívben található kétféle bélyegképen, valamint az alkalmi borítékon virágokkal díszített nyúlmotívumok láthatók. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) található bélyegző lenyomatán a virágmotívumok ismétlődnek.

A bélyegkisív Maros Krisztina tervei alapján 20 ezer példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült, mely hétfőtől kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

Forrás: MTI