Újabb 12 csomagautomatát állított üzembe a Magyar Posta

2015. január 20.

 

A Magyar Posta a nemzetközi irányokat követve, a hazai logisztikai cégek közül elsőként, a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban csomagautomatákat állított üzembe. Az eddig elérhető 35 csomagautomata száma 2015 januárjától bővült, hiszen a Társaság újabb12 új automatát állított üzembe. Újabb automatákat telepített a posta Budapesten az I., a VIII., a X. (2 darabot), a XI. kerületben és Győrben, valamint mostantól új belépőként Dunakeszi, Dunaújváros, Baja, Budaörs, Szentendre, Mosonmagyaróvár lakosai is feladhatják, illetve kérhetik csomagjaikat, webáruházi rendeléseiket automatába.

A Magyar Posta által üzemeltetett csomagautomatáknál már lehetőség van a bankkártyás fizetésre is. Amennyiben az ügyfél a csomagot az automatán keresztül kívánja feladni, vagy a megrendelt áru összegét csak annak átvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor erre lehetősége van a csomagautomatákba épített POS terminálok segítségével. Az automatában található bankkártya elfogadó terminál valamennyi chipes és mágnes csíkos VISA, VISAElectron, Mastercard, Maestro vagy American Express bankkártyát kezeli. A Magyar Posta – az igénybevételétől függően – további csomagautomaták telepítését tervezi.

Az e-kereskedelem bővülésével a Magyar Posta Zrt. stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentősebb szereplője maradjon. A Társaság az elmúlt időszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvételt: igény esetén szombaton is házhoz kézbesíti a csomagokat, illetve folyamatosan bővíti átvevőpont hálózatát. Ma már összesen több mint 2700 helyen vehetik át az ügyfelek a csomagokat! Az átvevőpontokról részletesen  itt tájékozódhat.

A csomagautomata kézbesítésről, illetve a folyamatosan bővülő partnerei hálózatról hasznos információkat talál az automaták hivatalos weboldalán:  www.csomagautomata.hu, illetve a  www.postapont.hu weboldalon.  

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások