Személyi változások a Magyar Posta menedzsmentjében

2013. március 20.

 
Pap-Gyula-Magyar-Posta

A Magyar Posta Zrt. vezetősége Pap Gyulát bízta meg az IT fejlesztési és IT üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi feladatok ellátásával, a gazdasági vezérigazgató-helyettesi terület irányítását, Rajnai Attila korábbi vezérigazgató-helyettes egészségügyi okokból történő lemondása miatt, a továbbiakban Békési Ákos látja el.

A Magyar Posta Zrt. megújult menedzsmentjének célja, hogy a liberalizációt követően javítsa a Társaság működési hatékonyságát és stabilizálja pozícióit a megváltozott piaci környezetben. Ennek érdekében a vezetőség elismert, komoly tudással és tapasztalattal rendelkező szakembereket von be a menedzsment munkájába. A Magyar Posta Zrt. így képes lesz folyamatosan javuló színvonalú, üzletileg sikeres, innovatív piaci szereplővé válni.

Pap Gyula 2007-től a Magyar Nemzeti Bank Informatikai szolgáltatások igazgatója. Az MNB fejlesztési, üzemeltetési és IT kontrolling feladatait látta el. 
1982 és 2007 között az OTP Bank munkatársa, 2001-től az Informatikai Divízió vezérigazgató-helyettese. Az informatikai fejlesztések és az üzemeltetés felügyeletét, a leánybankok integrációját és a bank logisztikai feladatait látta el. Tanulmányait a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán és a Külkereskedelmi Főiskolán végezte. 
A Magyar Postra Zrt. új informatikai szervezetének célja, hogy korszerű informatikai megoldásokkal támogassa a Posta üzleti stratégiájának megvalósítását. Ennek a célnak eléréséhez az új vezérigazgató-helyettes irányításával hatékonyan és transzparensen működő szervezeti struktúrát épít ki, amely átfogja és kezeli az üzleti igény felmerülésétől a megvalósításig tartó informatikai folyamatokat.

Békési Ákos 2008-tól a Csemeg-Match Zrt. pénzügyi és adminisztrációs igazgatója (CFO), ahol teljes körűen felelt a társaság pénzügyi és számviteli folyamataiért, az ingatlangazdálkodásért és az ellenőrzési feladatokért.
Korábban a Csemege Real Estate Ingatlanhasznosító Kft. és a Béta Real Estate Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője, az Ingram Micro Magyarország Kft. pénzügyi számviteli vezetője, az IBM Data Storage Systems Kft. számviteli osztályvezetője. Pályáját a Deloitte & Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-nél kezdte.
Közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, tanulmányait a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végezte. 
Új minőségében felel a Magyar Posta pénzügyi beszerzési, beruházási területeinek munkájáért, valamint a hatékony ingatlangazdálkodás megvalósításáért. 

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások