Bélyeg 2017

A Magyar Posta 2017. évi alkalmi bélyegei hagyományosan a magyar kultúrtörténethez kapcsolódó jeles évfordulókra, illetve nemzetközi események magyar vonatkozásaira összpontosítanak.

Bélyeg 2017 kép

Jeles magyarok témakörben, születésük centenáriumán egy-egy bélyeg jelenik meg a sokoldalú Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas rendező és Szabó Magda Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja emlékére.

Iványi-Grünwald Béla festőművészt születésének 150. évfordulója alkalmából köszönti bélyeg. Regiomontanus, matematikus, csillagász, asztrológus, udvari csillagászként évekig élt és dolgozott Budán. Tiszteletére egy bélyegcímlet jelenik meg.

A zenei téma kedvelőinek Claudio Monteverdi születésének 450. évfordulója kapcsán készül bélyeg, illetve a Kodály Emlékévet is bélyeg fogja köszönteni.

Vallás témában az 500 éves lutheri reformáció témát dolgozzuk fel, valamint folytatjuk a magyarországi zsinagógák bemutatását. Folytatódik még a magyar szentek és boldogok tematika feldolgozása is, a tervek szerint Szent Margit, Szent Kinga és Boldog Jolánta jelenik meg ezúttal bélyegkisíven.

Történelmi tematikában a Gulág-Gupvi Emlékévre, a Magyar Posta fennállásának valamint a magyar bélyegkibocsátás megkezdésének 150. évfordulójára várhatók filatéliai újdonságok. Utóbbi témát az Osztrák Postával való együttműködés színesíti majd a tervek szerint. Mária Terézia születésének 300. évfordulója kapcsán több postaigazgatással tervezünk közös bélyegkibocsátást.

A 90. Bélyegnap eseményeinek Budapest ad otthont. Ehhez kapcsolódóan immár hagyományosan kétcímletű bélyegsorozat, a szervezett hazai bélyeggyűjtés támogatására pedig feláras bélyegblokk kerül forgalomba. Az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatását szolgáló feláras kisív jövőre Arany János születésének 200. évfordulóját dolgozza fel. Az ifjúság számára újabb kisívvel készülünk, melynek témája még maradjon meglepetés.

2017 a kínai horoszkópban a kakas éve, melyet kétszer két bélyegképet tartalmazó kisív fog köszönteni. Állatvilág témában veszélyeztetett bagolyfélék bemutatása várható.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete évente kínál lehetőséget tagjainak arra, hogy közös témakörben úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki. A téma ezúttal a Kastélyok lesz.

A jószolgálati célokkal alapított Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége alapításának centenáriumára kerül forgalomba egy bélyeg.

Sport témakörben bélyeg köszönti a hazánkban megrendezésre kerülő Vizes-világbajnokságot, és Albert Flóriánt, aki 50 évvel korábban nyerte el az Aranylabdát.

A már megszokott Húsvét és Karácsony forgalmi bélyeg témák mellett jövőre Idegenforgalom, Üdvözletek és Postatörténet tematikában várható új bélyegek kibocsátása.

Az alkalmi bélyegek körében 2017-ben a Magyar Posta 23 bélyeg, 6 blokk és 6 kisív kibocsátását tervezi. A várható éves össznévérték 17.155 forint, mely 450 forint összegű felárat foglal magába. Ebből 300 forint a hazai szervezett bélyeggyűjtést, 150 forint pedig az ifjúsági bélyeggyűjtés népszerűsítését támogatja majd. A forgalmi bélyegek címletszáma a Magyar Posta bérmentesítési forgalmi igénye alapján kerül meghatározásra.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Ismertető és megrendelőlap