A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ)

HUNFILA 2017 BUDAPEST – 150 ÉV Nemzeti Bélyegkiállítás és Szalon elnevezéssel

a 90. Bélyegnap jegyében november 03-05. között Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban (1143 Budapest, Stefánia út 34-36.) rendezi 2017. év legrangosabb hazai kiállítását.

Hunfila logó

A rendezvény emléket állít az első magyar bélyeg, az 1867-es kiadás megjelenése 150. évfordulójának.
A nemzeti I. rangú kiállításon valamennyi, a Nemzetközi Bélyeggyűjtő Szövetség (FIP) által elismert versenyosztályban, illetve a Nyitott, az Egykeretes gyűjtemények, a Képes-levelezőlap, valamint az Emlékív- és levélzáró-bélyeg Osztályokba tartozó anyagokkal nyílik mód a részvételre.
A Versenyen kívüli Osztályban, a 150 ÉV Szalon keretein belül olyan gyűjtemények bemutatására kerül sor, amelyek a 150 éves első magyar bélyegkiadást dolgozzák fel, illetve ennek történelmi, postatörténeti környezetébe tartoznak. Itt láthatják a látogatók Dr. Homonnay Géza magyar kiállító gyűjteményét, amely a magyar filatélia eddigi legnagyobb sikereként a PHILATAIPEI 2016 FIP bélyeg-világkiállításon világbajnoki 3. helyezést ért el.
Rajta kívül további magyar, osztrák és svájci gyűjtők állítják ki e kiadás bélyegkiállításokon ugyancsak magasan díjazott feldolgozásait.

A Magyar Posta Zrt. a Bélyegnap alkalmából a rendezvény nyitó napján 2 címletből álló bélyegsort és bélyegblokkot hoz forgalomba, és mindhárom napon kihelyezett postát működtet a helyszínen.

A kiállítással kapcsolatos részletes információkat az érdeklődők a MABEOSZ honlapján kísérhetik figyelemmel.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon