A Magyar Posta Művészeti díja

A Postai Világnapon adták át idén is a Magyar Posta Művészeti díját.

Művészeti díj small

A 2019. évben kibocsátott bélyegek közül a Magyar Posta ifj. Szunyoghy András 100 éve született Sir Edmund Percival Hillary című bélyegét választotta a Magyar Posta Művészeti díjára. A bélyeg különleges grafikai megoldásával kiemelkedik a 2019-es kibocsátások közül, másrészt ifj. Szunyoghy András tervezőgrafikus elmúlt években megvalósított bélyegeinek művészi színvonalát szerette volna a vállalat ezzel a díjjal is elismerni.

Ifj. Szunyoghy András első bélyege 2016-ban jelent meg Széchenyi István tiszteletére, amellyel a Magyar Posta első helyezést ért el a rangos Asiago Grand Prix-n. Azóta több izgalmas grafikai megoldású bélyeget is tervezett, pl: Gulág-Gupvi emlékév, Kodály-emlékév, Semmelweis-emlékév, 50 éves a színes televíziózás, vagy az idei kibocsátású Patkány éve bélyegkisív. A fiatal tervező első alkalommal nyerte el a Magyar Posta Művészeti díját.

A képen látható (balról jobbra): Simon Csilla, a Magyar Posta Zrt. humánerőforrás főigazgatója, Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, ifj. Szunyoghy András bélyegtervező grafikusművész és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.